Phantom Shares

Phantom shares, eller på dansk fantomaktier, er ikke et præcist begreb. Der findes flere forskellige varianter. ”Fantomaktier” betyder, at medarbejderen uden at erhverve egentlige aktier tildeles et beløb, der sættes i forhold til værdien af selskabets aktier. Af de forskellige varianter er nogle anerkendte ved SKAT, samt der findes retspraksis på området. SKAT’s anerkendte varianter er at finde i den juridiske vejledning på deres hjemmeside. Deres liste er dog ikke udtømmende og der kan derfor findes andre måder at gøre dette på. Pointen med en phantom share er, at medarbejderen ikke ejer en aktie i selskabet, men rettigheden til nogle penge, al efter model der anvendes.
Uanset, så er fantomaktier klart en mulighed at anvende i Danmark og ikke helt ukendt. Det juridiske er forskelligt alt efter hvilken metode der vælges, eller om man vælger en helt anden fremgangsmåde ens SKAT’s varianter. Det vigtigste her er, at selskabet og de eventuelle modtagere er enige og får nedskrevet vilkårene for modtagelsen samt afviklingen af fantomaktien.

Hvis du/ får behov for en uddybelse eller assistance til gennemlæsning af dine/jeres phantom shares, så kontakt os endelig

Kontakt

Iværksætterretshjælpen
Niels Jernes Vej 10 (NOVI)
9220 Aalborg SØ

Email
raadgivning@ivsr.dk

Telefon

+45 61271174

Følg os på Facebook

Alle rettigheder forbeholdes Iværksætterretshjælpen © Copyright 2018 – lavet af Conexia